KARAMELİZE SOĞAN

Bu tarifimiz  et, tavuk, balık yemeklerinin yanında garnitür olarak kullanabileceğiniz çok kolay bir tarif. Ben Mantar Soslu Mezgit yanında kullandım. Makarnanıza ya da pilavınıza da karıştırabilirsiniz. Afiyet olsun.

3 kişilik

4 adet büyük boy kuru soğan
1-2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI

Soğanları ayıklayıp yıkayın. Piyazlık iri parçlara bölün. Teflon tavaya alın üzerine yağ ve tuz ekleyin. Harlı ateşte önce 5 dakika kapağı kapalı daha sonra kapak açık devamlı harmanlayarak 10-15 dakika pişirin. Soğanların rengi kahverengileşip soğanlar yumuşayınca hazır demektir. Afiyet olsun. Kalori düşünmüyorsanız isteğe göre kavurma sırasında soğanlara 1 çorba kaşığı esmer şeker ekleyebilrisiniz. Fotoğrafta balığın arka bölümünde haşlanmış brokoli ile karamelize soğanı görebilirsiniz.

Yorumlar