MARMELATLI MİLFÖY

6 kişilik

6 adet kare milföy hamuru
İstediğiniz çeşit marmelat ya da reçel
(Ben ayva marmeladı kullandım, blogda tarifimiz var.)

YAPILIŞI

Milföy hamurlarınızı yumuşatın. Her milföy parçanızı dört eşit şerite bölün. Şeritlerin bir yüzüne çay kaşığı ile marmelat ya da reçelinizi boydan boya sürün. Marmelat ya da reçel iç tarafta kalacak şekilde milföy şeritlerini spiral olarak kıvırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 200 dereceyi geçmeyen fırında milföylerin üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkınca soğutun ve üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.

AŞÇININ NOTU: BİM Mağazaları'nda satılan milföy hamurunu çok beğeniyorum. Yağsız ve hafif, tavsiye ediyorum. Kolay gelsin.

Yorumlar