PASTIRMALI KARNIBAHAR

4-5 kişilik

Malzemeler

1 adet küçük boy karnıbahar
15-20 dilim çemensiz pastırma
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı un (servis yaptığımız tahta kaşık)
2 çorba kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
5 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Karnıbaharı çiçeklere ayırıp yıkayın. Kayanayan suda 5 dakika haşlayıp  tepsiye alın. Ben borcamın oval tepsisini kullandım. Teflon tavada soğanı yemeklik doğrayıp 2 çorba kaşığı yağ ile kavurun. İri parçalara bölünmüş pastırmaları ekleyin, 5 dakika kavurun karabiber katıp karnıbaharlarla karıştırın. Başka bir teflon tavada yağları eritip unu katın. 5-10 dakika unu kavurup sütü azar azar ekleyip devamlı karıştırark beşamel sosu elde edin. Tuz ve biraz karabiber ekleyip iyice karıştırın. Karnıbaharın haşlama suyundan 4-5 yemek kaşığını karnıbaharların üzerine gezdirin. Beşamel sosu da karnıbaharlı pastırma karışımının üzerine dökün. Beşamel sosun karnıbaharların aralarına girmesi için yemeği hafifiçe karıştırın. Üzerinde sadece sos olsun. Yemeğin üzerini güzelce düzeltip 250 derce fırında yarım saat pişirin. Yarım saat sonunda benim karnıbaharlarım pişmişti. Siz de karnıbaharınızı kontrol edin. Karnıbahar piştiyse yemek hazır demektir. Afiyet olsun.

Yorumlar