PRATİK BİLGİLER

Bu sefer sizlere baytalayan ekmeklerimiz hakkında birkaç öneri vereceğim

* Bayatlayan ekmeğinizi dilimleyip tepsiye dizin. Yağlı pişrme kağıdı serilmiş bir tepsi olursa daha iyi olur. Bir kabın içinde yoğurt, yumurta, biraz sıvıyağ, pizza üzerine koyuyormuş gibi istediğiniz malzemeleri (doğranmış sosis, sucuk, kaşar peynir, beyaz peynir, domates, yeşil biber vb. birkaçı ya da hepsi) doğrayıp hepsini karıştırın ve ekmeklerin üzerine paylaştırın. Fırına atın. Ekmekleri üzerindeki sos hafif kızarınca fırından çıkartın. Çay saatlerinde, yemeğiniz olmadığı zamanlarda ne yapsam diye düşündüğünüzde tüketebileceğiniz pratik bir yemek. Afiyet olsun.

* Bayatlayan ekmeklerinizi rondodan geçirip derin dondurucuya atabilirsiniz. Köfte yaparken elinizin altında bulunur. Zorluk çekmezsiniz.

* Bayatlayan ekmekleri küçük küpler halinde doğrayıp fırınlayın.Kruton haline getirin. Çorba ve salata üzerinde kullanın.

* Bayatlayan ekmekleri daha önce tarifini verdiğim Sarmısaklı Ekmek yapımında da kullanabilirsiniz.

* Son olarak bayatlayan ekmeklerden tirit yapabilirsiniz. Bir tavanın içinde biraz margarin biraz sıvıyağ ve küp doğradığınız ekmekleri kızartın. Ekmekleri kızartmak için sürekli harmanlayın. Ekmekler kızarınca ekmeklerin hizasına kadar varsa etsuyu yoksa normal su koyun. Tavaya kapak örtüp ekmeklerin suyunu çekmesini sağlayın. Ayrı bir yerde soğanla ve karabiberle kavurduğunuz kıymayı porsiyonlara böldüğünğz suyunu çekmiş ekmeklerin üzerine paylaştırın. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve kızdırılmış pulbiber döküp afiyetle midenize indirin. Hem ekmekleriniz değerlenecek hem de lezzetli bir yemek yiyeceksiniz. Kalori diyorsanız, bir kereden birşey olmaz. Afiyet olsun.

Yorumlar