TAVUK BOHÇASI

4 kişilik

Malzemeler

4 adet çanta şeklinde kesilmiş tavuk göğsü
(Tavuk göğsünün bir yanı kesilecek bir yanı birleşik olacak, fotoğrafta göstermeye çalıştım.)
Fotoğrafta gördüğünüz gibi kesilmiş sosis, kaşar peynir, havuç ve yeşil biber
Tuz, karabiber, kekik

Kızartmak için

1 çorba kaşığı suyla çırpılmış 1 adet yumurta
Galeta unu
Çiçekyağı

YAPILIŞI


Tavuk parçalarının içine fotoğrafta gördüğünüz gibi kesilmiş ikişer adet sosis, kaşar peynir, yeşil biber ve havuçları yerleştirin.Tuz, karabiber ve kekik serpin. Havuçları sebze soyacağı ile kesin. Tavuk parçasının kenarlarını kürdanla tutturun. Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp orta derecede kızmış orta ateşteki tavaya atın. Tavanın üzerine bir kapak örtüp tavukları arkalı önlü 20 dakika kadar kızartın. Tavuktan bir parça kesip pişip pişmediğini kontrol edin. Piştiyse servise hazırdır. Kürdanlarını çıkarıp ister fotoğrafta görüldüğü gibi bütün şekilde isterseniz diğer fotoğraftki gibi dilimleyip yoğurtlu hadal sos eşliğinde sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

AŞÇININ NOTU: Hardal sos için istediğiniz miktarda hardal, yoğurt ve bir miktar sıvıyağı iyice çırpın. Sosunuz hazır. Bu yemek dışında her türlü et, balık, tavuk yemeklerinizde, salatalarınızda, cipslerin yanında dip sos olarak kullanabileceğiniz pratik bir sos. Afiyet olsun.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
çokl lezetli görünüyor.Mutlaka denemeliyim.