BEZELYE ÇORBASI

Sevgili Takipçilerim blogspot ne yazık ki bir açılıyor bir kapanıyor, benim de şevkim kırılıyor. Bu yüzden eskisi kadar sık tarif koyamıyorum. Kusura bakmayın, hepinize bereketli günler dilerim.
Bugün sizlere bir çorba tarifim var, kolay gelsin.

6-8 Kişilik

Malzemeler

1 çorba kasesi çiğ bezelye
1 baş kuru soğan
1,5 tatlı kaşığı salça
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı arpa şehriye
10 su bardağı su + 1 su bardağı tavuk suyu
Tuz, nane

YAPILIŞI

Soğnı yemeklik doğrayıp kavurun. Kavurduğunuz soğana salça ve unu ekleyip bütünleştirin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. Kavurduğunuz soğan, salça ve una önce tavuk suyu ve suyun yarısını ekleyip çırpma teliyle unun topaklanmasını önlemek için karıştırın. İçine bezelyeleri ve arpa şehriyeyi ekleyin. Bezelyeler pişene kadar kaynatın. Bu süre içinde çorbanın suyu azalıyor ve geri kalan suyu da ekliyorsunuz. Bu yüzden ben bir dahaki sefere önce bezelyeleri pişirip indirmeye yakın arpa şehriyeleri atacağım. Benim çorbamda bezelyeler hafif diri kaldı. Şehriye ve bezelyeler pişince naneyi ve tuzunu da ekleyip bir taşım kaynatın. Çorbanız hazır, afiyet olsun.


AŞÇININ NOTU: Bu çorbada arpa şehriye yerine tel şehriye, mantı, erişte, pirinç ya da makarna kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.

Yorumlar