23-25 adet
Malzemeler
1 çay kaşığı tarçın
1 tutam tuz
1 tutam toz zencefil
YAPILIŞI
Margarini eritin. Erimiş margarine şekeri, pekmezi, yumurtayı ilave edip çırpın. Çırpılmış karışıma un, kabartma tozu, tarçın, tuz ve zencefili ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamur elinize yapışıyorsa bir miktar daha un ekleyebilirsiniz. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmelisiniz. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp hamuru 1saat dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan kurabiyeler yapıp fırınlayın. Üzerleri hafif kızaracak. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.
Malzemeler
1 kahve fincanı toz şeker
5 çorba kaşığı dut ya da üzüm pekmezi
8 kahve fincanı un
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı tarçın
1 tutam tuz
1 tutam toz zencefil
YAPILIŞI
Margarini eritin. Erimiş margarine şekeri, pekmezi, yumurtayı ilave edip çırpın. Çırpılmış karışıma un, kabartma tozu, tarçın, tuz ve zencefili ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamur elinize yapışıyorsa bir miktar daha un ekleyebilirsiniz. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmelisiniz. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp hamuru 1saat dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan kurabiyeler yapıp fırınlayın. Üzerleri hafif kızaracak. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.
Yorumlar