PRATİK BİLGİLER

* Kabak dolması yaparken ayırdığımız kabak içlerini her zaman mücver yaparak mı değerlendiriyırsunuz? İşte sizlere kabak içini farklı yerlerde kullanacağınız birkaç tarif.

* Kabak içini doğrayın. (Eğer büyük yuvarlaklar halinde kabaktan çıkarmışsanız). Soğan, sarmısak, yeşil biber, domates veya salça ve istediğniz baharatlarla yağda soteleyin. Sonra bu harcı haşlanmış makarna ile karıştırın. Bu karışıma yoğurt, peynir ve yumurta ekleyip tepsiye yayın. 250 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Afyet olsun.

* Kabak içlerini doğrayıp yağda hafifçe soteledikten sonra sarmısaklı yoğurt ve dövülmüş cevizle karıştırın. Üzerine dereotu serpin. İşte nefis bir meze!

* Daha önce blog'da tarifini bulacağınız Kabak Çorbası'nı da yapabilirsiniz.

* Börek içinizi bu sefer kabak içi ile deneyin. Kabak içini soğan, peynir ve dereotu ile karıştırıp böreklerinizde kullanabilirsiniz.

* Biraz önce makarna tarifindeki gibi hazırladığınız kabaklara yumurta kırıp yemek haline getirebilrisiniz. Kolay gelsin, Afiyet olsun.

Yorumlar