JAMBONLU TART

6-8 kişilik

Malzemeler

2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
125 gr. margarin
1 adet yumurta
5-6 dilim jambon
Tuz

Sosu için

1 su bardağından bir parmak eksik süt
2 adet yumurta
Yarım su bardağı rendelenmişkaşar peyniri
Yarım su bardağı ufalanmışbeyaz peynir
Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Unu ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Oda sıcaklığındaki yumuşak margarini, yumurta ve tuzu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamuru açıp 30 cm. çapında yağlanmış borcam tepsiye yayın. Üzerine doğradığınız jambonları gelişigüzel serpin. Sos için süt ve yumurtayı çırpın. İçine peynirleri ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Peynirli karışımı jambonların üzerine dökün. Tartı önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra dilimleyerek servis yapın.

AŞÇININ NOTU: Hamuru hazırlarken hamuru toparlamak, ellerinize yapışan hamuru sıyırmak için 2 su bardağından biraz fazla un kullanmanız gerekebilir. Jambon yerine doğramış sosis, sucuk, kıyma, kavrulmuş mantar, ıspanak vb. malzemeler kullanabilirsiniz. Ben sosislisini yaptım. Afiyet olsun.

Yorumlar