10 kişilik
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı toz şeker
1su bardağı tahin
Üzerine
1adet yumurta sarısı
Susam
YAPILIŞI
Hamur malzemelerini karıştırıp unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru iki parçaya bölün. Unlanmış zeminde böldüğünüz parçları merdane yardımıyla 2-3 mm. inceliğinde açın. Açtığınız hamurların üzerine ayrı bir kapta karıştırdığınız iç malzemeden yayın. Üzerine iç malzemesi yaydığınız hamurları rulo yapın. Ruloları iki parmak genişliğinde kesin. Tepsiye dizin. Kestiğiniz parçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
AŞÇININ NOTU: Ben 250 gr.dan az margarin kullandım. 10 kişilikten az sayıda çıkması için diğer malzemeleri de margarine göre azalttım. Size tam tarifi verdim. Siz de daha az yapmak istiyorsanız malzemeleri azaltabilirsiniz. Kolay gelsin.
Malzemeler
Hamuru için
250 gr.margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç malzemesi
1 su bardağı toz şeker
1su bardağı tahin
Üzerine
1adet yumurta sarısı
Susam
YAPILIŞI
Hamur malzemelerini karıştırıp unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru iki parçaya bölün. Unlanmış zeminde böldüğünüz parçları merdane yardımıyla 2-3 mm. inceliğinde açın. Açtığınız hamurların üzerine ayrı bir kapta karıştırdığınız iç malzemeden yayın. Üzerine iç malzemesi yaydığınız hamurları rulo yapın. Ruloları iki parmak genişliğinde kesin. Tepsiye dizin. Kestiğiniz parçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
AŞÇININ NOTU: Ben 250 gr.dan az margarin kullandım. 10 kişilikten az sayıda çıkması için diğer malzemeleri de margarine göre azalttım. Size tam tarifi verdim. Siz de daha az yapmak istiyorsanız malzemeleri azaltabilirsiniz. Kolay gelsin.
Yorumlar