SOĞAN ÇORBASI

4-5 Kişilik

Malzemeler

6 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Soğanların kabuklarını soyup yıkayın. Derin bir tencerede sıvıyağı kızdırın içine piyazlık yarım ay şeklinde doğranmış soğanları atın. Soğan iyice kızarıp karamelize olana dek kavurun. Sirkeyi ekleyip 5 dakika daha kavurun. Soğan kavrulduktan sonra içine unu ilave edip 5 dakika daha kavurun. Sonra ılık et suyunu ekleyip devamlı karıştırın ve unun topaklanmasını önleyin. Çorba kalınlaşıp kaynamaya başlayınca pişmiş demektir,  tuzunu ve karabiberini ekleyin. İsteğe göre nane, maydanoz, kırmzıbiber ekleyebilirisniz. Ben sadece karabiber ekledim ve servis sırasında çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar peynir serptim. Afiyet olsun.

AŞÇININ NOTU: Hazırda etsuyunuz yoksa normal su ya da derin dondurucunuzdaki et suyunu kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.

Yorumlar