BOŞNAK USULÜ BURANİYE




Bu tarifimizde ölçü vermiyorum. İstediğiniz miktarda patates ve kabak kullanabilirisiniz. Az kişiyseniz daha az sayıda çok kişiyseniz çok sayıda malzeme kullanırsınız. Tarifimiz şöyle; patateslerin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra bir parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Kabakların da kabuklarını soyduktan ve yıkadıktan sonra 1,5 parmak kalınlığında yuvarlak doğrayın. Patates ve kabak dilimleriniz ayrı kaplarda dursun. Her ikisini de tuzlayın. Sonra yağladığınız tepsinizin dibine arkalı önlü una buladığınız patatesleri dizin. Patateslerin üzerine de yine aynı şekilde una buladığınız kabakları dizin. Elinizde malzeme kaldıysa dizmeye devam edin. Ama fazla kat yapmayın. Allta patates, üzerinde kabak olacak şekilde iki sıra yeterli. Bu yüzden tepsinizin büyüklüğünü iyi ayarlayın. En üstteki kabakların üzerine salataya gezdirir gibi sıvıyağ gezdirin ve fırına atın. Kabakların üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra servis sırasında üzerine sarmısaklı yoğurt ve kavrulmuş pulbiber dökün. Sıcak  ya da soğuk her iki şekilde servis yapabilirsiniz.Yemek olarak yiyecekseniz sıcak salata olarak ikrame decekseniz soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
nihayet sizisahalarda gördük
uzun zamandır yazmıyorsunuz.
Geri dönmenize sevindim