Bu tarifimiz Hatay Usulü Ciğer tarifini bizimle paylaşan sevgili EvrimYenge'den. Seni kocaman öpüyorum EvrimYenge dedikten sonra tarifimizi verelim.
3 adet orta boy patlıcan
5-6 adet acı sivribiber
2-3 diş sarmısak
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyğ
Yoğurt
YAPILIŞI
Patlıcanlarımızı alaca soyup dörde bölelim ve işaret parmağımız uzunluğunda doğrayalım. Bir tencerenin içine aldığımız patlıcanların üzerini örtecek kadar su koyup patlıcanlar yumuşayana kadar haşlayalım. Çok öldürmeyelim patlıcanlar erimesin. Bu yüzden kaynama bölümünde patlıcanları sık sık kontrol edelim. Çatal batacak kıvama geldiğinde patlıcanlar haşlanmış demektir. Patlıcanlar haşlanırken teflon bir tavada doğradığımız sivri biberleri yağ ile kavuralım. Kızaran biberlere suyunu sıktığımız patlıcanları ilave edip iksini birden güzelce bütünleştirip kavuralım. 5-10 dakika kavurduğumuz patlıcan ve biberi soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra içine hepsini kaplayıp bütünleştirecek kadar (fotoğrafta gördüğünüz gibi) sarmısaklı yoğurt ekleyip harmanlayalım. Afiyet olsun.
AŞÇININ NOTU: Patlıcan ve biberleri istedğiniz boyutta doğrayabilrisiniz. Ben servis sırasında yemeğimizin üzerine kekik serptim. Orjinal Evrim Yenge tarifinde kekik yok. Ama yakışıyor. Çay ssatlerinde, meze ya da salata olarak kullanacağınız pratik tarif için EvrimYenge'ye tekrar teşekkürler. Herkese afiyet olsun.
Malzemeler
5-6 adet acı sivribiber
2-3 diş sarmısak
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyğ
Yoğurt
YAPILIŞI
Patlıcanlarımızı alaca soyup dörde bölelim ve işaret parmağımız uzunluğunda doğrayalım. Bir tencerenin içine aldığımız patlıcanların üzerini örtecek kadar su koyup patlıcanlar yumuşayana kadar haşlayalım. Çok öldürmeyelim patlıcanlar erimesin. Bu yüzden kaynama bölümünde patlıcanları sık sık kontrol edelim. Çatal batacak kıvama geldiğinde patlıcanlar haşlanmış demektir. Patlıcanlar haşlanırken teflon bir tavada doğradığımız sivri biberleri yağ ile kavuralım. Kızaran biberlere suyunu sıktığımız patlıcanları ilave edip iksini birden güzelce bütünleştirip kavuralım. 5-10 dakika kavurduğumuz patlıcan ve biberi soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra içine hepsini kaplayıp bütünleştirecek kadar (fotoğrafta gördüğünüz gibi) sarmısaklı yoğurt ekleyip harmanlayalım. Afiyet olsun.
AŞÇININ NOTU: Patlıcan ve biberleri istedğiniz boyutta doğrayabilrisiniz. Ben servis sırasında yemeğimizin üzerine kekik serptim. Orjinal Evrim Yenge tarifinde kekik yok. Ama yakışıyor. Çay ssatlerinde, meze ya da salata olarak kullanacağınız pratik tarif için EvrimYenge'ye tekrar teşekkürler. Herkese afiyet olsun.
Yorumlar