BULGUR EKMEĞİ

18-20 adet

Malzemeler

1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardapı un
büyükse 1 adet küçükse 3 adet domates
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet yeşil biber (acı ya da talı size kalmış)
Tuz, pul biber, karabiber, kimyon

YAPILIŞI

Bulguru ve unu bir kapta karıştırın. Domatesi küp doğrayıp bulgura ekşleyin. Soğanı yemeklk doğrayıp küçük doğradığınız biberleri 2-3 çorba kaşığı ayçiçekyağında kavurun. Kavurduktan sonra bunu da bulgura ekleyin. Tuzunu ve bzhzrztlzrını ekleyip hepsini özleşene dek yoğurun. Kabın üzerine bir kapak kapatın ve 1 saat bekletin. 1 saat sonra hamurunuzu tekrar bir yoğurun ve yassı köfteler yapıp tepsiye dizin. Fırınlayın. Üzerler hafif kabuk tutuncaya kadar fırınlayın. Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz. Çay saatleri için de ideal. Afiyet olsun.

AŞÇININ NOTU: Hangi yemek olursa olsun fırınlama yaparken pişirme kağıdı kullanıyorsanız 180 derece üzerine çıkamıyorsunuz. Unutmayın! Eğer pişirme kağıdı kullanmayacaksanız 250 dereceye kadar çıkabilirsiniz.

Yorumlar