CİĞER KÖFTESİ (TAPLAMA)

25-30 adet köfte

Köfte Malzemeleri

350 gr. dana ciğeri
1,5 su bardağı ince bulgur
2 adet kuru soğan
4 adet yaşil biber
Maydanoz
Tuz, karabiber, kuru fesleğen
 kuru reyhan, kimyon, pulbiber

Sosu için

2 adet kuru soğan
2-3 çorba kaşığı salça
Maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber

YAPILIŞI

 Bulgur, ciğer ve baharatlar hariç diğer malzemeleri çok parçalamadan rondodan geçirip bir kaba alın. Daha sonra ciğeri yine çok fazla parçalamadan rondodan geçirin. Küçük kuşbaşı kadar olsun. Çok fazla rondodan geçirirseniz ciğer lapa gibi olur ve yemeğinizin içinde kaybolur. Benim öyle oldu. Bir dahaki sefere o kadar fazla rondodan gçirmeyeceğim ciğeri. Sonra rondodan geçirdiğiniz ciğeri diğer malzemeye ekleyin. Bulgur ve baharatları da ekleyip iyice yoğurun. Kabınızı bir kapakla kapatın ve köfte hacını 45 dakika kadar bekletin. Dinlenmiş köfte harcınızdan yassı köfteler yapıp kaynayan tuzlu suda haşlayın. Köfteler suyun üzerine çıkmaya başlayınca pişmiş demektir. Diğer yanda teflon tavada sos için malzemeleri kavurun. Aman malzemeleri doğramayı unutmayın. 1-2 çay bardağı su ekleyip koyulaşana dek tıkırdatın. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Pulbiberi serviste kullanacağız. Servis sırasında ortaya sosundan etrafına köftelerden koyun üzerine de yağda kavrulmuş pulbiber gezdirin. Afiyet olsun.


Yorumlar

Unknown dedi ki…
Aman aman ni hayet sahalara döndünüz. Özlemiştik. Yeni leziz tarifler için teşekkürler. Birdaha bu kadar uzun ara vermeyin lütfen Sevgiler.
Dilek dedi ki…
Teşekkür ederim, Sevim Öğretmenim!Daha çok tarif var. Okuldan fırsat buldukça yazacağım. Sevgiler!