HAMSİ KÖFTESİ

20-25 adet köfte

Bu yemek tarifimizde sadece hamsinin miktarını vereceğim. Çünkü diğer malzemeler normal parmak köfte malzemesi. 1 kg. fileto hamsiyi rondodan geçirin. Çok parçalamayın. Küçük kuşbaşılar haline gelsin hamsi. Sonra hamsinin içine 1 yumurta, bayat ekmek (çavdar ekmeği kullandım) 1 adet rendelenmiş kuru soğan, maydanoz, karabiber, istediğiniz başka baharat varsa onları da ekleyin. Biraz ayçiçekyağı ekleyin. Hepsini güzelce yoğurun. Yassı köfteler yapıp tepsiye dizin ve fırınlayın. Yarım saat kadar fırınlayıp pişip pişmediğini kontrol edin. Pişme sürenizi buna göre ayarlayın. Piştikten sonra sebze ve pilavla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar