MAKARNA MUFFIN

18-20 adet muffin

Malzemeler

Yarım paket çubuk hariç istediğiniz bir makarna
İstedğiniz kadar doğranmış sosis
3 yumurta
1 kutu küçük süt
Bol bol peynir
İstediğiniz kadar haşlanmış bezelye
İstediğiniz kadar rendelenmiş havuç
2-3 çorba kaişığı ayçiçekyağı

YAPILIŞI

Haşladığınız makarnanın içine diğer bütün malzemeyi karıştırın. Malzemeyi muffin kalıplarına paylaştırın. 200-250 derecede fırınlayın. Hafif kızarınca üzerine ufak dilimler halinde kaşar peyniri koyun peynir eriyene kadar fırınlayın. Peynir eriyince fırından çıkarın. Sıcak, ılık ya da soğuk servis yapabilrisiniz.

AŞÇININ NOTU: İstediğiniz miktarda makarna ve diğer malzemelerden kullanabilrisiniz. Makarnanın suyunu çektirirseniz daha besleyici olur. Bu yüzden makarnayı az suda haşlayın. Bezelyeleri dondurucudan çıkarıp kullandım. Dondurucudan değil de haşlayacaksanız haşlama suyunu ziyan etmeyin ya çorbalarınız da kullanın ya da muffinin içine ekleyin. Tabii bezelyeden az su artmışsa. Ispanaklı, kıymalı, domatesli, semizotlu vb. aklınıza gelen her malzeme ile deneyebilrisiniz. Hangi malzemeyle yaparsanız yapın, yumurtası ve peyniri bol olsun. Hangi çeşit peynir kullandığınız da önemli değil. Ben içine beyaz peynir, üzerine kaşar peynir koydum.  Çocuklarınızın beslenmesine koyabilrisiniz.  Çay saati ve davetleriniz de kullanabileceğiniz bir tarif. Afiyet olsun.

Yorumlar