PIRASALI TİRİT



4 kişilik

Malzemeler

3 adet hazır yufka
Yarım kg. pırasa
1 çorba kaşığı tepeleme domates salçası
Yarım çay bardağı ayçiçekyağı
8-10 çorba kaşığı ceviz içi (çok ince çekilmiş olmasın)

Sosu için,

3 çorba kaşığı un
2 diş sarmısak
Yarım çay bardağı ayçiçekyağı
Tuz, karabiber, pul biber

YAPILIŞI

32-34 cm çapındaki tepsinizin dibini yağlayın. Üzerine yufkanın bir tanesini yayın. Kenarları dışarıda kalmasın. Biraz su ile ıslatın. Ceviz serpin. İkinci yufkayı yayın, yine su ve ceviz serpin. En üste üçüncü yufkayı koyup fırınlayın. Yufkanın üzeri kızrana kadar fırınlayın. Diğer tarafta teflon bir tavanın içinde küçük doğranmış pırasayı 10-15 dakika ayçiçekyağı ile soteleyin. Sonra salçayı ekleyip iyice karıştırın. Tuzunu ekleyin, istediğiniz baharatları da ekleyip iyice kavurun. Bir çay bardağı su ekleyip bir iki fokurdatın. Pırasanız da hazır. Diğer bir teflon tavada sos için yağ ile unu kavurun. Unun biraz kokusu çıkınca içine muhallebi kıvamına gelinceye kadar su ekleyin. Tuz ve dövülmüş sarmısağı da ekleyip bir iki taşım kaynatın. Karabiberini ekleyin. Sos da hazır. Şimdi gelelim servise! Tepsideki cevizli yufkayı dörde bölün. Herbir çeyrek bir porsiyon. Servis tabağına aldığınız yufkanın üzerine sote pırasayı onun üzerine unlu sosu en üste de sıvı yağda kavrulmuş pul biberi dökün. Afiyet olsun. Zor gibi görünse de çabuk pişen değişik lezzette bir yemek. Ara sıcak olarak da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar