ISPANAKLI AÇIK BÖREK

6-8 kişilik

Malzemeler

4 adet hazır yufka
1kg. ıspanağın kalın sapları ve 1-2 tutam ıspanak yaprağı (Aldığım ıspanağın sapları kalındı. Ben de yapraklarını yemek saplarını da börek yaptım. Sizin ıspanağınızın sapları kalın değilse hepsini kullanın. Bence fazla gelmeyecek.)
5 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet yumurta
4 adet küçük doğranmış sosis (Uzun değil küçük sosisilerden kullandım.)
200-250 gr. beyaz peynir
4-5 adet küçük doğranmış yeşil soğan (Elinizin altında yoksa kuru soğan da olabilir.)
1-2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber ve istediğiniz baharatlardan

Yufkaların arasına

1 adet yumurta
1 kutu küçük süt
Yarım çay bardağı su
1-2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

YAPILIŞI

28-30 cm. çapındaki tepsinizi yağlayın. Yufkanın birini tepsinin dışına sarkacak şekilde tepsiye yerleştirin. Derin bir kabın içinde yufkaların arasına koyacağımız malzemeleri çırpın. Yaydığınız ilk yufkanın içine bu karışımdan kaşıkla serpiştirin ve ikinci yufkayı aynı şekilde serin yine karışımdan serpiştirin ve yufkaları bu şekilde tepsiye yerleştirin. Diğer bir kapta peynirin bir kısmı hariç bütün malzemeyi karıştırıp bütünleştirin ve yufkanın üzerine yayın. Tepsinin kenarından sarkan yufkaları fotoğraftaki gibi kıvıra kıvıra toparlayın. Yufkaların arasına serptiğimiz karışımı kenara topladığımız yufkaların üzerine sürün. Böreği fırınlayın. 250 derece fırında altı iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarmadan önce peynirin diğer yarısını serpin. 5 dakika daha fırınlayın. Sıcak, ılık, soğuk nasıl isterseniz servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

AŞÇININ NOTU : Beyaz peynir yerine istedğiniz herhangi bir peyniri ya da birkaç çeşit peyniri bir arada kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.

Yorumlar