BİSKOTTİ

8-10 kişilik

Malzemeler

1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kuru meyve parçaları (Hurma, kayısı, üzüm, incir gibi)
1 çay bardağı ceviz (Çok ince olmayacak şekilde rondodan geçirilmiş)
Aldığı kadar un

YAPILIŞI

Şeker, vanilya, yağ ve yumurtaları çukur bir kapta mikserle 5 dakika çırpın. Kabartma tozu, vanilya, doğranmış meyveleri ekleyin. Azar azar un ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edin. Hamurdan iri parçalar koparıp tepsinizin uzunluğuna göre silindirler oluşturun ve elinizle düzleştirin. Elinizin genişliği kadar yassılaştırın ama çok da ince olmasın. Tepsinize yağlı kağıt serdikten sonra silindirlerinizi yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.  15 dakika sonra fırından alın, ılınınca dilimleyin. Tekrar sıcak fırına verin ve kurabiyelerin içi pişene kadar fırınlayın, kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servise hazır oluyor. Afiyet olsun.

Yorumlar