KRALİÇE PUDİNGİ

2-4 kişilik

Malzemeler

Yarım su bardağı süt
Rendelenmiş yarım limon kabuğu
1 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 çay bardağı herhangi bir reçel ya da marmelat (Ben üzüm reçeli kullandım.)
Aldığı kadar bayat ekmek kırıntısı

YAPILIŞI

Limon kabuğu, yağ, şekerin yarısını bir kaba alın. Üzerine ılık sütü dökün. Bu karışıma ekmek kırıntılarını ekleyip hepsini karıştırın ve ekmeklerin sütü emmesini sağlayın. Kek hamuru kıvamında bir karışım elde etmelisiniz. Sonra yumurta sarısını ekleyip karıştırın ve yağlanmış tepsiye dökün. Ben borcamın küçük kare tepsisini kullandım. 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerini istediğiniz bir reçelle kaplayın, sarısını kullandığınız yumurtanın akını geri kalan şekerle iyice çırpıp onu da sürün ve tekrar fırına verin. Üzeri kızarana akadar fırınlayın. Fırından çıkınca ılınsın ve buzdolabında soğutun. Servis sırasında  süt kremas, krem şanti ya da kaymak kullanın Afiyet olsun.

Yorumlar