Bu tarifim de yine Okul Aile Birliğimizin bir başka değerli üyesi Elif'ten. Sevgili Elif bana bu çorbanın Lazca adını da söylemişti ama ben unuttum. Öğrenince gerçek adını da ekleyeceğim.
6-8 kişilik

Malzemeler
5 çorba kaşığı tepeleme mısır unu
5 su bardağı ayran
Bir çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Üzerine,
3-4 çorba kaşığı sıvıyağda kavrulmuş pulbiber
YAPILIŞI
Tencereye koyduğunuz sıvıyağı biraz kızdırın, mısır ununu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan una ayranı ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Karıştırark kaynayana kadar pişirin. Çorbanız hazır. Servis sırasında çorbanın üzerine yağda kavrulmuş pulbiber eklemeyi unutmayın. Afiyet olsun.
6-8 kişilik
Malzemeler
5 çorba kaşığı tepeleme mısır unu
5 su bardağı ayran
Bir çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Üzerine,
3-4 çorba kaşığı sıvıyağda kavrulmuş pulbiber
YAPILIŞI
Tencereye koyduğunuz sıvıyağı biraz kızdırın, mısır ununu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan una ayranı ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Karıştırark kaynayana kadar pişirin. Çorbanız hazır. Servis sırasında çorbanın üzerine yağda kavrulmuş pulbiber eklemeyi unutmayın. Afiyet olsun.
Yorumlar